Gesprekken oefenen maakt je een betere schrijver

Als Brugman

Overtuigend schrijven is voor veel studenten niet gemakkelijk; het is lastig om te bedenken wat je tegenstander zou kunnen zeggen. Je denken is begrensd.
Nu is uit eerder onderzoek gebleken dat discussie-opdrachten voor studenten onderling, studenten kan helpen om die grenzen te slechten, maar nu heeft Columbia University  aangetoond dat het bedenken van conflicterende meningen zorgt voor een beter onderzoek van het probleem dat je moet oplossen.

60 studenten werkten aan een opdracht. Het moest gaan over de twee burgemeesterskandidaten.Van te voren hadden ze allemaal een  lijst van problemen gekregen in de stad en een lijst van oplossingen die de kandidaten hadden voorgesteld. Sommigen van hen moesten een dialoog beschrijven tussen TV-commentatoren en sommige van de studenten werden kregen dezelfde informatie, maar moesten een overtuigend essay schrijven over de kandidaten.
En wat bleek? De dialoog-schrijvers bleken beter in het direct vergelijken van de twee kandidaten en het beschrijven van de…

View original post 64 more words

Author: Bob

Bob’s teaching career started at Nijenrode University, where he taught business English to students dressed either in expensive suits or track gear, who would literally jump in and out of his classroom through the window. Thankfully, it was located on the ground floor. After two years, the quickly growing Netherlands Institute of Tourism and Transport Studies employed him, first as a teacher of English, later as head of the English department. Nine years later, Delft University of Technology, which was dealing with more and more international students, was looking for a skills teacher who could teach in Dutch and in English. Since then, Bob has had the best job a skills teacher can have. He teaches students from all faculties: from Aerospace Engineering to Architecture and everything in between. Bob is head of the English department, he teaches Academic Skills, Intercultural Communication and English as a Foreign Language and he is co-author of Presentation Techniques (isbn 978

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s